Na 71 jaar is de Dr. Mollergroep tot een einde gekomen. Iedereen bedankt voor alle leuke jaren!
hoekje

Dr. Moller / Speltakken / Gezamenlijke activiteiten

wijzig pagina

Open Dag 28 september 2014

Houd je van sport en avontuurlijke spellen in het bos? Lijkt het je leuk te zien wat je allemaal kunt doen en leren op scouting? Kom dan op zondag 28 september naar de open dag van de Scoutinggroep Dr. Moller in Tilburg! Van 13.00 tot 15.00 is iedereen welkom om bij ons een kijkje te nemen.

Open dag 2012

Als je wilt kun je meedoen met een heleboel leuke activiteiten. Ook ouders, opa en oma en de buren mogen natuurlijk mee. Uiteraard staat er het nodige klaar voor de lekkere trek en de droge keel.

De open dag valt altijd samen met het intro weekend. Hierover kun je in het volgende stukje meer lezen.

Klik hier voor een routebeschrijving naar ons bos.

Intro weekend

Aan het begin van ieder seizoen organiseren we het intro weekend. Naast met meedoen met gezamenlijke programma’s, zijn de Scouts en Explorers dit weekend bezig met het pionieren van een heleboel leuke bouwwerken. Bijvoorbeeld een kabelbaan, een ‘doden-val-machine’, een klimrek en een pannenkoekenkraampje.

De Scouts en de Explorers bouwen natuurlijk niet voor niets: naast dat het voor hen erg leuk is, kan op de open dag iedereen deze werken komen bezichtigen én gebruiken!

Foto kabelbaan

Kabelbaan

Lemotour

Eén keer per jaar organiseert de Dr. Mollergroep de Lemotour. Dit is een fietstocht van ongeveer 35 km die voert langs wegen in de buurt van Tilburg. Hieraan nemen alle jeugdleden deel en ook 'gastpatrouilles', bestaande uit ouders van onze leden en bekenden van de groep.

Oorspronkelijk was de Lemotour een wedstrijdje tussen twee verschillende verkennerstroepen in de parochie, de Sint-Leonardtroep en de Dr. Mollertroep. Hieraan heeft deze tour dan ook de naam te danken. Ook tegenwoordig is het wedstrijdelement nog aanwezig. Iedere patrouille krijgt een deelnemerskaart en probeert de tocht in het juiste tempo (15 km/uur) te rijden. Onderweg zijn ook een aantal posten waar d.m.v. spelletjes bonuspunten verdient kunnen worden. 's Avonds worden tijdens de dia-avond, waar de dia's van het afgelopen scoutszomerkamp worden getoond, de prijzen uitgereikt. De gastpatrouilles presteren vaak het beste.

Sint-Joris viering

Ieder jaar vieren wij het feest van Sint-Joris, de patroon van scouting. Overdag hebben we meestal een gezamenlijk programma in Sint-Joris thema. ’s Avonds worden er verhalen verteld, moppen getapt, toneelstukjes gedaan of andere leuke dingen uitgevoerd door de kinderen en de staf. Sint-Jorisviering, een impressie

Sint-Joris op 19 april 1997

Scoutinggroep Dr. Moller Tilburg

Web: E-mail: Ontwerp: Laatst bijgewerkt:
drmoller.nl info@drmoller.nl Remko Gerbranda 30 augustus 2014