Na 71 jaar is de Dr. Mollergroep tot een einde gekomen. Iedereen bedankt voor alle leuke jaren!
hoekje

Dr. Moller / Speltakken / Het uniform

wijzig pagina

Bevers

Tijdens de bijeenkomst dragen de leden van de Dr. Mollergroep een uniform. Dit uniform ziet er bij de verschillende speltakken anders uit:

De bevers dragen op hun spijkerbroek een rood Dr. Moller T-shirt of een blauwe dr. mollertrui. Om hun hals hebben zij de Hunting Stewart, de das die overigens alle leden dragen. Het hoofddeksel is de groepspet.

Esta’s

De esta’s dragen op hun spijkerbroek een groene blouse. Op hun hoofd hebben zij de groepspet. Das erbij en het uniform is compleet.

Aan de linker mouw van de blouse van een esta is te zien bij welk subgroep deze esta zit. Op die mouw is namelijk een vierkantje genaaid in de kleur van zijn subgroep. Deze kleuren zijn: Rood, Geel, Blauw en Wit.
Mocht er een gele band om de linker mouw zitten, dan is die esta de ‘Steller’ van het stel. Op de rechter mouw zit altijd een naambandje van de groep. Midden op de linker borstzak zit het installatieteken.

Scouts

De scouts hebben een beige blouse boven hun spijkerbroek. Ook zij dragen een scoutingriem. Omdat een scouthoed nogal kostbaar is, dragen de scouts de groepspet op hun hoofd. Het geheel wordt afgewerkt met de Hunting Stewart.

De verschillende patrouilles hebben ieder hun eigen schouderlint. De kleuren van deze linten zijn: 2x geel bij de Panters, groen en paars bij de Haviken, paars en zwart bij de Herten en oranje en bruin bij de Valken. Van de stafleden hebben de vaandrigs 3x rood en heeft de Hopman 4x groen.

Net als de esta’s hebben de scouts op hun linker borstzak een installatieteken. De assistent patrouille leider (A.P.L.) is te herkennen aan één witte streep op dezelfde borstzak. De patrouille leider (P.L.) heeft er twee. De voorzitter van de troepraad – dit is een van de P.L.’s – heeft zelfs drie witte strepen.

Explorers

De kleur van de blouse die de explorers dragen is steenrood (brique). Op die blouse zitten de volgende insignes en naambandjes: op de linker borstzak zit het installatieteken, op de rechter borstzak zit het speltakteken en onder de rechter epaulet zitten zowel het groepsnaambandje als het afdelingsnummerbandje.

Ook de explorers dragen de Hunting Stewart om hun hals. Die das kan verfraaid worden met een fluitkoord. Dit fluitkoord heeft een speciaal ontwerp, dat alleen de explorers van de Dr. Moller dragen. Meer hierover is te lezen op de explorerpagina.

Op hun hoofd zetten de explorers naar keuze een groepspet of een hoed met insigne, explorerhoedriem en hoedveter. Om hun middel dragen zij een scoutingriem.

Aanschaf

Bevers

 • Dr. Moller sweater
 • Dr. Moller T-shirt
 • Donkerblauwe broek (kort of lang)
 • Groepspet
 • Das (Hunting Stewart) met dasring
 • Groepsnaambandje

Esta’s

Scouts

Explorers

Opmerkingen

 • De groepsdas met dasring, de groepspet, het groepsshirt en sweater zijn te verkrijgen via de groep.
 • Tijdens de bijeenkomsten en kampen dragen alle jongens en meisjes hun uniform. Voor de esta’s en scouts bestaat er de mogelijkheid om een T-shirt en/of een sweater aan te schaffen. Het T-shirt kost € 7,- en is verkrijgbaar in de maten 140, 152, S, M en L. De sweater kost € 20,- voor de kindermaten (140, 152 en 164) en € 23,- voor de grotere maten (M, L en XL).
 • De overige artikelen kunt u verkrijgen via de ScoutShop Extern. De adressen en de openingstijden van de ScoutShop in Breda en Eindhoven zijn als volgt:

  Breda

  Eindhoven

  Boschstraat 21 Cahorslaan 20 (Achtse Barrier)
  Telefoon: 076-5147627 Telefoon beheerder: 06-51520167
  Openingstijden: Openingstijden:
  Woensdag van 14.00 tot 17.00 uur Maandag van 19.00 tot 21.00 uur
  Donderdag van 19.00 tot 21.00 uur Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur
  Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur Donderdag van 19.00 tot 21.00 uur

Scoutinggroep Dr. Moller Tilburg

Web: E-mail: Ontwerp: Laatst bijgewerkt:
drmoller.nl info@drmoller.nl Remko Gerbranda 21 september 2010